Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica Vrtec Slovenska Bistrica 02 / 80 51 420 vrtec.slo-bistrica@guest.arnes.si

Vrtec Krtek

Vrtec Krtek
Makole 39
2321 Makole

Delovni čas: 5:30 - 15:30

V Makolah stoji energetsko učinkovit vrtec. Meri 682 m². Narejen je iz naravnih materialov. Vrtec ima štiri igralnice s sanitarijami in garderobami. Vsaka igralnica ima tudi  prehod na skupno teraso, kjer se odvija druženje otrok. Večnamenski prostor služi za gibalne dejavnosti in prireditve. Kuhinja je velika in moderno opremljena. Objekt  ima tudi urejeno mansardo, katero smo preuredili v dodatni prostor za otroke drugega starostnega obdobja. Na terasah vrtca smo zamenjali macesnov les s samorazlivno gumo in s tem povečali varnost otrok. Vrtec obkroža urejeno igrišče z igrali in pitno vodo. Dve permakulturni gredi nudita otrokom možnost vrtnarjenja in samooskrbe, izjemno urejena čutna pot pa razvija vsa otrokova čutila.

Vrtec predstavljajo tudi zaposleni, ki s svojim znanjem, normami, vrednotami in kulturo bivanja omogočajo kvaliteto življenja vsem otrokom in hkrati razvijajo identiteto vsakega posameznika. Vrtec živi s krajem in se vključuje v lokalno dogajanje, hkrati pa skrbi, da otroci spoznavajo naravno in kulturno dediščino Makol.

Zastava enote Krtek Makole

Na sredi vasi, makolski vrtec stoji. Obdaja ga lepa narava in reka Dravinja, ki je vsak dan bolj plava. Boč so že skoraj vsi osvojili in planinske knjižice dobili. Včasih so v Makolah premog kopali, zdaj smo tu le še krtki ostali.

Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica
Vrtec Slovenska Bistrica
,
Zidanškova 1 A
, 2310 Slovenska Bistrica
02 / 80 51 420
,   02 / 80 51 430 (faks)

Pišite nam

Imate vprašanje, predlog ali potrebujete nasvet? Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali.