Varstvo osebnih podatkov

Upravljavec podatkov

Upravljavec osebnih podatkov spletnega mesta Vrtec Slovenska Bistrica, www.vrtec-slobistrica.si, je Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica, Zidanškova 1 A, 2310 Slovenska Bistrica.

Način in namen obdelave

Posredovani podatki se obdelujejo skladno s pravili varstva osebnih podatkov. Uporabljeni so zgolj za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. V primeru potrebe po nadaljnji obdelavi, bo uporabnik o tem predhodno obveščen. Njegovi osebni podatki bodo uporabljeni le v primeru, če bo podal privolitev za takšen namen uporabe.

Kontaktni obrazci in e-sporočila

Svoja vprašanja in komentarje lahko uporabnik posreduje preko spletnega obrazca ali pošlje sporočilo na e-naslove, ki so objavljeni na spletnih straneh www.vrtec-slobistrica.si. Pridobljeni osebni podatki so uporabljeni izključno za namen odgovoriti na sporočilo uporabnika. S pošiljanjem e-sporočil se ta strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta vrtec-slobistrica.si.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z njegovimi osebnimi podatki, ki jih poseduje Vrtec Slovenska Bistrica, za popravke ali njihov izbris. Na njegovo zahtevo mu Vrtec Slovenska Bistrica omogoči:

 • popravek oziroma dopolnitev osebnih podatkov,
 • pravico do izbrisa osebnih podatkov (pravica do pozabe),
 • pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov,
 • pravico do ugovora obdelave ter
 • pravico do vpogleda in izvoza osebnih podatkov.

Svojo zahtevo lahko uporabnik poda pisno na naslov: Varovanje osebnih podatkov, Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica, Zidanškova 1 A, 2310 Slovenska Bistrica ali na e-naslov dpo@vrtec-slobistrica.si.

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo Vrtec Slovenska Bistrica nemudoma izvedel vse ustrezne ukrepe. Uporabnik bo o tem nemudoma obveščen, prav tako pa bo o tem seznanjen tudi pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

Varnost podatkov

Osebni podatki, ki jih uporabnik posreduje so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo in Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov. Vrtec Slovenska Bistrica se zavezuje, da bo osebne podatke varoval in preprečeval njihovo zlorabo.

Vsi osebni podatki so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim tretjim osebam. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj pooblaščene zaposlene osebe. Izjemoma so lahko podatki posredovani drugim pooblaščenim ustanovam na podlagi sodne zahteve.

Privolitev

Z uporabo spletnih strani vrtec-slobistrica.si se uporabnik strinja z objavljenimi pravili in splošnimi pogoji. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinja s spremembami splošnih pogojev ter posledično načina in namena obdelave zbranih osebnih podatkov.

Kontakt

Kontakt pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov:

Varovanje osebnih podatkov
Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica
Zidanškova 1 A
2310 Slovenska Bistrica

dpo@vrtec-slobistrica.si

Piškotki

Piškotki so manjše besedilne datoteke, ki se ob obisku spletne strani namestijo v brskalnik in omogočajo delovanje vseh funkcij spletnega mesta. Sam piškotek ne vsebuje ali zbira nobenih osebnih podatkov, vendar je lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev. Uporabljajo se za različne namene. Nekateri so obvezni za delovanje spletnega mesta, drugi izboljšajo uporabniško izkušnjo, lahko pa so uporabljeni tudi na način, ki posega v uporabnikovo zasebnost. Piškotki so v brskalniku lahko shranjeni različno dolgo, za čas trajanja seje brskanja ali veliko dlje.

Shranjevanje in uporabljanje piškotkov je pod nadzorom spletnega brskalnika. Uporabnik lahko po želji, z nastavitvami brskalnika, shranjevanje piškotkov omeji ali onemogoči. Prav tako lahko že shranjene piškotke izbriše. Navodila so na voljo na podpornih spletnih straneh posameznega brskalnika.

Spletno mesto www.vrtec-slobistrica.si za svoje delovanje NE uporablja piškotkov. Vse funkcionalnosti spletnih strani delujejo brez njih. Prav tako se ne zbirajo nobeni podatki o obisku spletnih strani.


Zadnja sprememba: 30. 10. 2018

Vrtec "Otona Župančiča" Slovenska Bistrica
Zidanškova 1 a
2310 Slovenska Bistrica

Dostopnost spletišča

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje