Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica Vrtec Slovenska Bistrica 02 / 80 51 420 vrtec.slo-bistrica@guest.arnes.si

Za starše

Informacije za starše

Oprostitev plačila vrtca zaradi odrejene karantene za otroka

Spoštovani starši,

Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP) v 102. členu (oprostitev plačila za vrtec) opredeljuje, da se za otroke, ki so zdravi, vendar vrtca ne obiskujejo zaradi odrejene karantene, staršem prizna pravica do oprostitve plačila za vrtec za dneve odsotnosti otroka.

Pogoj za priznanje oprostitve plačila za dneve odsotnosti otroka iz vrtca je Izjava o karanteni, ki jo morajo starši predložiti vrtcu. Pri priznavanju oprostitve plačila staršev zaradi karantene otroka se upoštevajo dejanski dnevi odsotnosti otroka iz vrtca in ne celotno obdobje karantene, kot izhaja iz odločbe.

Zaradi preprečevanja širjenja okužbe z virusom SARS CoV-2 in za omilitev posledic bolezni Covid-19, se priznava oprostitev plačila staršem tudi za čas, ko je bil otrok v izolaciji zaradi okužbe z virusom SARS CoV-2. Pogoj je, da starši vrtcu predložite ustrezno dokazilo s strani izbranega zdravnika o izolaciji zaradi pozitivnega testa oziroma zaradi bolezni Covid-19 ali drugo ustrezno dokazilo, kot npr. potrdilo o prebolevnosti.

Vaša dolžnost je, da vrtec obvestite o tem, da je otrok zbolel za nalezljivo boleznijo Covid-19. Enaka obveznost velja za vsako drugo nalezljivo bolezen, za katero otroci lahko zbolijo.

V času poslabšanih epidemioloških razmer ponovno prosimo, da starši v vrtec pripeljete le zdravega otroka. Otroka, ki ob prihodu v vrtec kaže znake slabega počutja ali bolezni, lahko vrtec zavrne.

Novo obvestilo za starše o upoštevanju ukrepov ob vstopu v vrtec

Vpis otrok v vrtec

Vloga za vpis otroka – glej zavihek Obrazci (spodaj).

Vzgoja otroka

V vrtcu mi je všeč, ker gremo ven, da se lahko zunaj igramo na lesenem vlakcu. - Tine, 4 leta

Novice in obvestila

18.01. 18. januarja

Spremembe pri določanju karanten na domu v primeru visoko-rizičnega stika

Datum: 19.1.2022

Obveščamo vas, da je Vlada RS 17. 1. 2022 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 in Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Obe spremembi sta objavljeni v Uradnem listu RS, št. 8/22 z dne 17. 1. 2022.

Oba odloka začneta veljati z dnem 19. 1. 2022.

Od dne 19. 1. 2022 velja, da v primeru visoko-rizičnega stika otroka v oddelku otrok ni napoten v karanteno na domu. Starši boste, kot do sedaj, obveščeni o potrjenem primer okužbe s SARS-CoV-2 v oddelku vašega otroka. V primeru, da je okužba potrjena pri več kot 30 odstotkih otrok v oddelku, v obdobju 14 dni, se bo otrokom odredila karantena na domu.

Prosimo vas, da nas v primeru pozitivnega hitrega ali PCR testa pri otroku še naprej obveščate. V veljavi ostaja obveznost nošenja zaščitne maske v prostorih vrtca, vzdrževanje varnostne razdalje in razkuževanje rok.

Spoštovani starši, v času poslabšanih epidemioloških razmer je vaša obveza, da v vrtec pripeljete le zdravega otroka.

Datum: 19.1.2022 …  Več

Starejše objave
Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica
Vrtec Slovenska Bistrica
,
Zidanškova 1 A
, 2310 Slovenska Bistrica

Pišite nam

Imate vprašanje, predlog ali potrebujete nasvet? Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali.