Vrtec Mlinček

Vrtec Mlinček
Pohorskega bataljona 23/a
2317 Oplotnica

Delovni čas: 5.30 - 16.00
Vrtec Mlinček - dislociran dvooddelčni vrtec
Pohorskega bataljona 23
2317 Oplotnica

02/ 80 33 459
Delovni čas: 6.30 - 15.30

O vrtcu Mlinček

V Občini Oplotnica smo v šolskem letu 2013/2014 odprli nov nizko energetski vrtec. Šest igralnic, v pritličju in prvem nadstropju, nudi možnost vpisa otrok prvega in drugega starostnega obdobja. Igralnice so prostorne, opremljene s sodobnim pohištvom in nudijo izhod na teraso ter na igrišče vrtca. Sanitarije so ločene, čeprav so v sklopu igralnic. Prostori nudijo možnost skupinskega in individualnega dela z otroki. Večnamenski prostor je prilagojen gibalnim dejavnostim otrok, kot tudi različnim oblikam sodelovanja s starši. V sodobno opremljeni kuhinji se pripravljajo trije obroki zdrave in uravnotežene hrane za vse predšolske otroke.

Montažni, dvooddelčni vrtec nudi možnost vpisa otrok drugega starostnega obdobja. Ima veliko igrišče. Igralna hišica in igrala nudijo otrokom neštete možnosti domišljijske igre in športnih aktivnosti.

Z dobro organizacijo prostora in časa omogočamo otrokom umik od skupinske rutine oziroma možnosti izražanja individualnosti pri različnih dejavnostih, kjer doživljajo uspehe in si tako gradijo pozitivno samopodobo. Vrtec je sporočilno bogat. Povezanost z osnovno šolo in krajem je zelo velika. Prizadevamo si za zaupanje staršev in sodelovanje z njimi. S starši izmenjujemo spoznanja in razmišljanja o otrocih. Sodelujejo pri načrtovanju in izvajanju vzgojnega dela. Vabimo jih na praznovanja in druge prireditve.

 

Zastava enote Mlinček

Tam pod gričkom, pod goro, melje vrtec »mlinček«, melje vrtec »mlinček« in vrti svoje kolo. V vrtcu se melje, smeh in veselje, pa dobra volja in prijateljstvo. Prav vsak dan prihajamo, radi se igramo, pesmice prepevamo in plesati znamo, pravljice poslušamo in raziskujemo. Veliki in mali v vrtcu smo radi, skupaj se trudimo, da nam je lepo. Tam pod gričkom, pod goro, melje vrtec »mlinček«, melje vrtec »mlinček« in vrti svoje kolo.

Vrtec "Otona Župančiča" Slovenska Bistrica
Zidanškova 1 a
2310 Slovenska Bistrica

Dostopnost spletišča

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje