Vrtec 'Otona Župančiča' Slovenska Bistrica Vrtec Slovenska Bistrica 02 / 80 51 420 info@vrtec-slobistrica.si

Vrtec Poljčane

Vrtec Poljčane
Dravinjska cesta 28
2319 Poljčane

Delovni čas: 5.30 - 16.00

Nov, nizko energetsko grajen vrtec z osmimi oddelki je v neposredni bližini šole. Ob treh igralnicah za prvo starostno obdobje in petih igralnicah za drugo se ponaša še z akustično sobo, namenjeno obogatitvenim dejavnostim ali skupinskemu delu z otroki. Vsaka igralnica omogoča neposredni izhod na prosto, le te pa so med seboj povezane. Tri igralnice drugega starostnega obdobja imajo funkcionalen kotiček, ki omogoča otrokom zasebnost, hkrati pa igrivo povezanost z otroki sosednjega oddelka preko prozornih kupol.  Večnamenski prostor omogoča kulturna in športna udejstvovanja uporabnikom vrtca. Vrtec je sodobno opremljen, igralnice pa so odete v barve, ki ustrezajo celostni podobi projekta Občine Poljčane. Pogled na Boč vabi k vsakodnevnemu bivanju na prostem, s poudarkom na raziskovanju okolja in preizkušanju narave z vsemi čutili. V vrhunsko opremljeni kuhinji se  pripravlja zdrava hrana za otroke. Moderna je tudi opremljenost igrišča, ki otroke dnevno vabi k medsebojnemu preizkušanju spretnosti ter druženju z vrstniki iz vrtca.

 

V sodobnem vrtcu si prizadevamo ustvarjati aktivnosti, ki bodo naše otroke obogatile na osnovi lastnih doživetij in pozitivnih izkušenj.

 

Zastava enote Poljčane

Razlaga zastave: V vrtcu pod Bočem se vzpenjajo v svet raznoliki otroci. Sami, v paru ali skupini. Radoživi, zvezdavi, igrivi, včasih nagajivi. Majhni, veliki, na nogah in stoječi na glavi. Bolj ali manj radovedni, vedoželjno sledijo naslednjim korakom življenja. A vsi s potrebo po gibanju in varnosti v iskanju skrivnosti življenja. Z aktivno igro, ki ji v vrtcu odrasli rečemo učenje, se krepijo, rastejo, zorijo. In na poti jim je opora družina z ekipo zaposlenih v našem vrtcu. Z dnevnim stikom z naravo sledimo in se opiramo na bližnje okolje, da se bodo naši otroci lažje znašli v širšem svetu.

Vrtec 'Otona Župančiča' Slovenska Bistrica
Vrtec Slovenska Bistrica
,
Zidanškova 1 A
, 2310 Slovenska Bistrica

Pišite nam

Imate vprašanje, predlog ali potrebujete nasvet? Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali.