Vrtec 'Otona Župančiča' Slovenska Bistrica Vrtec Slovenska Bistrica 02 / 80 51 420 info@vrtec-slobistrica.si

Vrtec Zg. Polskava

Zaradi premajhne zmogljivosti vrtca na Zg. Polskavi je bila obstoječa pritlična stavba vrtca leta 2015 porušena. Na istem prostoru je zgrajen nov, sodobni, enonadstropni vrtec.

V pritličju stavbe sta dve igralnici za prvo starostno obdobje, z vmesnim skupnim sanitarnim prostorom in garderobo. Igralnici imata zunanjo pokrito teraso. V pritličju je tudi skupni večnamenski prostor, ki služi različnim dejavnostim. Kuhinja in pralnica sta sodobno opremljeni. V nadstropju so tri igralnice za drugo starostno obdobje, z garderobo in sanitarijami. Dve igralnici imata, enako kot igralnici v pritličju, zunanjo pokrito teraso. Pritličje in nadstropje sta povezana s stopnicami ter z dvigalom. Dvigalo je namenjeno prevozu hrane in prevozu gibalno oviranih oseb. Pred vhodom v stavbo je parkirišče za starše. Za vrtcem je otroško igrišče z igrali, s pitno vodo, s straniščem ter s prostorom za hrambo rekvizitov in igrač.

Trudimo se, da otroci dobijo občutek, da so varni, zaščiteni in zaželeni. Zagotavljamo spoštovanje zasebnosti, zato jim nudimo umik iz skupine, kadar to želijo. Otroke vzgajamo za zdrav način življenja. Skrbimo za zdravo prehrano in čim več bivanja na prostem. Poleg športnih dejavnosti v igralnicah in na zunanjih površinah vrtca, lahko veliko dejavnosti s področja športa izvajamo tudi v večnamenskem prostoru. Tako širimo otrokom različna spoznanja in izkušnje s področje športa.

Zastava enote Zg. Polskava

Pod vinogradi vrtec Zgornja Polskava stoji. V njem veliko otrok in odraslih vesele dneve preživi. Radi pojemo, plešemo, rišemo in se igramo, v čofotalniku poleti čofotamo. Rožice sadimo in za drevesa, živali skrbimo. Skupaj držimo in s humorjem vse težave premostimo.

Vrtec 'Otona Župančiča' Slovenska Bistrica
Vrtec Slovenska Bistrica
,
Zidanškova 1 A
, 2310 Slovenska Bistrica

Pišite nam

Imate vprašanje, predlog ali potrebujete nasvet? Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali.