Vrtec 'Otona Župančiča' Slovenska Bistrica Vrtec Slovenska Bistrica 02 / 80 51 420 info@vrtec-slobistrica.si

Novice in obvestila

Obvestila za starše

24.02. 24. februarja

Izobraževanje za starše – Izzivi in pasti sočutnega starševstva

Spoštovani starši, vabimo vas na izobraževanje Izzivi in pasti sočutnega starševstva, ki bo v vrtcu Ciciban, v Slovenski Bistrici, v četrtek, 2. 3. 2023, ob 17. uri. Zaradi organizacije vas prosimo, da se prijavite na e naslov sasa.korez@vrtec-slobistrica.si  Več informacij se nahaja v priponki.

24.02. 24. februarja

Vpis predšolskih otrok v vrtec za šolsko leto 2023 /2024

Vrtec “Otona Župančiča” Slovenska Bistrica  objavlja javni razpis za vpis predšolskih otrok v vrtec za šolsko leto 2023 /2024. Več v priponki

· · ·

Izobraževanje za starše – Strah kot oblika stiske v predšolskem obdobju

Spoštovani starši, vabimo vas na izobraževanje Strah kot oblika stiske v predšolskem obdobju, ki bo v vrtcu Poljčane, v četrtek, 23. 2. 2023, ob 17. uri. Zaradi organizacije vas prosimo, da se prijavite na e naslov tjasa.soba@vrtec-slobistrica.si Več informacij se nahaja v priponki.

01.02. 01. februarja

Izobraževanje za starše – Odgovorno vedenje že v predšolskem obdobju

Spoštovani starši, vabimo vas na izobraževanje Odgovorno vedenje že v predšolskem obdobju, ki bo v vrtcu Ciciban, v Slovenski Bistrici, v četrtek, 9. 2. 2023, ob 17. uri. Zaradi organizacije vas prosimo, da se prijavite na e naslov judita.kamensek@vrtec-slobistrica.si  Več informacij se nahaja v priponki.

12.01. 12. januarja

Izobraževanje za starše – Ali res razumemo otroke v njihovem doživljanju sveta?

Spoštovani starši, vabimo vas na izobraževanje Ali res razumemo otroke v njihovem doživljanju sveta, ki bo v vrtcu Ciciban, v Slov. Bistrici, v sredo, 18. 1. 2023, ob 17. uri. Zaradi organizacije vas prosimo, da se prijavite na e naslov tanja.hecl@vrtec-slobistrica.si  Več informacij se nahaja v priponki.

03.01. 03. januarja

Izobraževanje za starše – Vpliv branja na otrokov čustveni in miselni razvoj

Spoštovani starši, vabimo vas na izobraževanje Vpliv branja na otrokov čustveni in miselni razvoj, ki bo v vrtcu Oplotnica, v torek, 10. 1. 2023, ob 17. uri. Zaradi organizacije vas prosimo, da se prijavite na e naslov judita.kamensek@vrtec-slobistrica.si  Več informacij se nahaja v priponki.

22.09. 22. septembra

Fundacija Boštjana Bandlja

Spoštovani starši,

z veseljem vas obveščamo o dobrodelni akciji, ki jo bo kot svoj prvi večji projekt izvedla Fundacija Boštjana Bandlja. Več informacij je v spodnji priponki.

· · ·

Obvestilo staršem o preventivnem ravnanju za varno vrtčevsko okolje

Spoštovani starši, s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport smo prejeli obvestilo, ki se nahaja na povezavi.

17.08. 17. avgusta

Obvestilo o razporeditvi otrok v oddelke

Spoštovani starši, informacije o razporeditvi vašega otroka v oddelek za novo šolsko leto 2022/2023, dobite od srede, 24. 8. 2022 do srede 31. 8. 2022,  od 8. ure do 12. ure:

– za enote Sonček, Zg. Polskava, Sp. Polskava, Kebelj, Tinje, Šmartno na Pohorju, Poljčane, Studenice in Makole,

pri svetovalni delavki Tanji Hecl na tel. številki 02/80-51-426,

– za enote Ciciban, Marinškov dom, Zg. Ložnica, Prihova, Oplotnica, Ozka ulica in Pragersko

pri svetovalni delavki Saši Korez na tel. številki 02/80-51-449.

 

11.04. 11. aprila

Obvestilo o obračunu oskrbnine v času stavke

Obveščamo vas o obračunu oskrbnine v času stavke. Več v priponki na povezavi

· · ·

Obvestilo o stavki

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da bo tudi naš vrtec pristopil k stavki, ki jo organizira Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture.  S stavko želimo sporočiti naša stališča do neustreznega vrednotenja dela strokovnega kadra (vzgojiteljic/vzgojiteljev in pomočnic/pomočnikov vzgojiteljic), administrativnih, računovodskih ter tehničnih delavcev (delavcev v kuhinji, vzdrževalni službi, čistilke…). Več si lahko preberete na povezavi

28.02. 28. februarja

Obvestilo o vpisu otrok

Vrtec »Otona Župančiča« Slovenska Bistrica obvešča, da bo potekal vpis predšolskih otrok v programe vrtca za šolsko leto 2022/2023 v mesecu marcu 2022.

Več informacij najdete na povezavi.

31.01. 31. januarja

Obvestilo za starše

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da se v vrtcu, zaradi izolacij, karanten in drugih bolezni, srečujemo s povečanim številom odsotnega strokovnega kadra. Na posameznih enotah vrtca, kjer se srečujemo z izrednimi razmerami, združujemo otroke v novo nastale “mehurčke”.  Prosimo vas, da bolnega otroka ne pripeljete v vrtec. Prav tako vas prosimo k odgovornemu ravnanju in ob sumu, da je v vaši družini kdo od članov pozitiven na Covid – 19, zadržite otroka doma.

Za podporo se vam zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo.

Ravnateljica Stanislava Stegne

 

19.01. 19. januarja

Spremembe pri določanju karanten na domu v primeru visoko-rizičnega stika

Datum: 19.1.2022

Obveščamo vas, da je Vlada RS 17. 1. 2022 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 in Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Obe spremembi sta objavljeni v Uradnem listu RS, št. 8/22 z dne 17. 1. 2022.

Oba odloka začneta veljati z dnem 19. 1. 2022.

Od dne 19. 1. 2022 velja, da v primeru visoko-rizičnega stika otroka v oddelku otrok ni napoten v karanteno na domu. Starši boste, kot do sedaj, obveščeni o potrjenem primer okužbe s SARS-CoV-2 v oddelku vašega otroka. V primeru, da je okužba potrjena pri več kot 30 odstotkih otrok v oddelku, v obdobju 14 dni, se bo otrokom odredila karantena na domu.

Prosimo vas, da nas v primeru pozitivnega hitrega ali PCR testa pri otroku še naprej obveščate. V veljavi ostaja obveznost nošenja zaščitne maske v prostorih vrtca, vzdrževanje varnostne razdalje in razkuževanje rok.

Spoštovani starši, v času poslabšanih epidemioloških razmer je vaša obveza, da v vrtec pripeljete le zdravega otroka.

15.11. 15. novembra

Dan slovenske hrane – Tradicionalni slovenski zajtrk 2021

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da bomo tudi letos v vrtcu čas posvetili pomenu zajtrka in slovenski hrani. Več na povezavi, pod zavihkom Prehrana otrok, naslov Dan slovenske hrane – Tradicionalni slovenski zajtrk 2021.

17.12. 17. decembra

Čas novoletnih počitnic

Spoštovani starši,

vljudno vas prosimo, da zaradi organizacije dela v času božično-novoletnih šolskih počitnic,

od 27. 12.  do 31. 12. 2021, sporočite prisotnost ali odsotnost vašega otroka.

S sporočilom boste pomagali pri organizaciji našega delovanja, ki zajema naročilo živil, organizacijo koriščenja dopustov in delovnih časov zaposlenih v vrtcu.

Vašo odločitev sporočite vzgojiteljici/vzgojitelju vašega otroka.

Za pomoč in razumevanje se vam zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo.

 

23.08. 23. avgusta

Vabilo na dan odprtih vrat vrtca

Spoštovani starši.

Vabimo vas na DAN ODPRTIH VRAT. Več informacij najdete na  povezavi.

 

24.08. 24. avgusta

Obvestilo o upoštevanju ukrepov ob vstopu v vrtec

Spoštovani starši,

pod zavihkom ZA STARŠE, pod rubriko INFORMACIJE ZA STARŠE se na povezavi nahaja novo obvestilo o upoštevanju ukrepov ob vstopu v vrtec.

10.08. 10. avgusta

Informacije o razporeditvi otrok v oddelke

Spoštovani starši, v priponki vam posredujemo obvestilo, kdaj in kje lahko dobite informacijo o razporeditvi otrok v oddelke.  Kliknite na besedo PRIPONKA

06.08. 06. avgusta

Prve informacije za starše otrok, ki prvič vpisujejo otroke v vrtec

Spoštovani starši, ponujamo vam prve informacije za vse, ki prvič vpisujete otroke v naš vrtec. Informacija se nahaja pod rubriko VZGOJA OTROKA, pod zavihkom PRVIČ V VRTEC ali v pripetem dokumentu spodaj

09.04. 09. aprila

Obvestilo za starše

Spoštovani starši,

v ponedeljek, 12. 4. 2021, se ponovno za vse otroke odpirajo vrtci.

Omejitve in pravila ostajajo v celoti enaka, kot so veljala v tednu pred zaprtjem.

Še vedno upoštevamo medsebojno razdaljo vsaj 1,5 metra in higienske ukrepe (razkuževanje rok ob vstopu in izstopu iz vrtca, nošenje maske, higiena kašljanja in kihanja). Za zaščito tako osebja, kot otrok pred okužbo s SARS-CoV-2 je potrebno, da v vrtec prihajajo le zdrave osebe (otroci, starši oz. skrbniki, osebje…).

Veselimo se ponovnega srečanja z vami.

30.03. 30. marca

Obvestilo o izvajanju nujnega varstva, od 1. 4. 2021

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da se v četrtek, 1. 4. 2021, zaradi prepovedi zbiranja ljudi začasno preneha izvajanje vzgojno izobraževalnega dela. Za otroke bo organizirano nujno varstvo.  Nujno varstvo starši opravičite s potrdilom delodajalca. Več informacij in potrdilo delodajalca se nahaja na povezavi, v poglavju Informacije za starše, v zavihku Obvestilo o izvajanju nujnega varstva.

· · ·

Dan odprtih vrat

Spoštovani starši, dragi otroci,

zaradi izrednih razmer smo letos odprli vrata vrtca nekoliko drugače. S pomočjo kamere smo posneli utrinke našega življenja in delovanja.

Vabimo vas, da si ogledate video predstavitev vseh enot: POGLEJ VIDEO.

Posnetek posamezne enote sicer najdete v galerijah in na podstrani s predstavitvijo posamezne enote.

26.02. 26. februarja

Javni razpis za vpis otrok v vrtec za šolsko leto 2021/2022

Vrtec “Otona Župančiča” Slovenska Bistrica objavlja javni razpis za vpis predšolskih otrok v programe vrtca za šolsko leto 2021/2022. Več na povezavi, pod zavihkom “Vpis otrok v vrtec”.

Zaradi še veljavnih ukrepov v času epidemije, vas obveščamo, da dan odprtih vrat ne bo mogoč z obiskom enot. Več v priponki na povezavi, pod zavihkom “Vabilo na dan odprtih vrat vrtca”.

Vrtec “Otona Župančiča” Slovenska Bistrica objavlja javni razpis za vpis predšolskih otrok v programe vrtca za šolsko leto 2021/2022  Več

13.01. 13. januarja

Predlogi za pripravo obrokov hrane doma

Zbrali smo nekaj predlogov za jedi, ki jih lahko pripravimo doma. Več v priponki.

13.01. 13. januarja

Dejavnosti za igro otrok

Spoštovani starši. Strokovne delavke so pripravile nekaj dejavnosti, ki vam omogočajo sodelovanje z vašim otrokom. Več v priponkah.

Ponujamo vam tudi literaturo za otroke. Več v priponkah.

· · ·

Voščilo ob novem letu

Spoštovani starši.

Pred nami so božično – novoletni prazniki, za mnoge najlepši del leta. Čas, ki ga preživljamo, je ponudil priložnost, da premislimo, kaj je tisto, kar je resnično pomembno, kar nas navdihuje, nam bogati življenje in nam ne nazadnje daje možnost, da spet najdemo otroško iskrico v očeh. Prav v teh dneh lahko s prijazno  besedo,  nasmehom, pohvalo, iskrenim pogledom in dobrim dejanjem  delamo čudeže. Vstopamo v čas, ko v naših domovih, v vsem svojem sijaju zažari božično drevo, iz kuhinje zadiši po cimetu in slastnih piškotih. Naša srca se napolnijo z novimi pričakovanji. Malo je takšnih praznikov, ki nam sežejo prav do srca in jih zaznamuje notranji mir. Pazimo drug na drugega, ohranimo dobro voljo in zaupanje, negujmo dobre odnose z ljudmi, ki jih imamo radi in se potrudimo, da najdemo v majhnih, vsakdanjih stvareh čarobnost božičnega časa. Prazniki, ki so pred vrati, nas kar silijo v premišljevanje o dobrem, o družini, o sreči, o sočloveku. Naše pozitivne misli nam bodo  pomagala graditi lepši in prijaznejši svet.

V toplem objemu vaših otrok in družine si vzemite čas za čarobnost in nove priložnosti tudi vi.

Ponujamo vam recept s sestavinami, ki ga velja preizkusiti:

  • 2 zvrhani žlici pohvalnih besed,
  • 4 majhne žličke vztrajnosti,
  • ½ skodelice jasnih zahtev,
  • 1 velika zajemalka zaupanja vase.
  • Vse sestavine vztrajno mešajte in začinite z dobro voljo!

(Vir: Milivojević, Bilban, Kokelj, Kramberger, Steiner, Kožuh: Mala knjiga za velike starše)

Želimo, da v leto 2021 stopimo pogumno in polni optimizma.

Delavci vrtca »Otona Župančiča« Slovenska Bistrica

Pred nami so božično – novoletni prazniki, za mnoge najlepši del leta. Čas, ki ga preživljamo, je ponudil priložnost, da premislimo, kaj je tisto, kar je resnično pomembno, kar nas navdihuje, nam bogati življenje in nam ne nazadnje daje možnost, da spet najdemo otroško iskrico v očeh.  Več

08.12. 08. decembra

Spoštovani starši, dragi otroci!

Izredne razmere so tudi meni preprečile stik z vami. Letošnje leto vas ne morem obiskati, ker bi s tem spodbujal stike, kar pa se v tem času ne sme. Kljub vsemu bom za vas, dragi otroci, na vaših enotah pustil darila. Vzgojiteljice bodo kontaktirale starše. Sporočile bodo datum in čas, ko boste otroci z enim izmed staršev prišli po darilo na igrišče vrtca. Spoštovani starši, prosim vas, da upoštevate pravila, ki predpisujejo varnostno razdaljo in nošenje mask tudi na prostem.

Želim vam lepe praznike in veliko zdravja ter sreče v novem letu.

Vaš dedek Mraz

Vabimo vas, da si ogledate, kaj se v našem vrtcu, v enoti Pragersko zgodi, ko zvečer ugasnejo luči. Poglej video

Novoletno voščilo

22.01. 22. januarja

Ponovno odprtje vrtca

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da smo v torek, 26. 1. 2021, odprli vrata našega vrtca za vse vpisane predšolske otroke. V slučaju, da vaš otrok od 1. 2. 2021  še ne bo prišel v vrtec, bomo zaračunali oskrbnino v višini cene programa določene z odločbo  Centra za socialno delo. Pri dnevni odsotnosti  otroka se odbijejo stroški neporabljenih živil v odstotku, ki je v skladu z odločbo.

V sredo, 3. 2. 2021, smo s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport prejeli okrožnico o plačilu vrtca. Več informacij na povezavi.

Ob vstopu v vrtec je vaša dolžnost, da dosledno upoštevate do sedaj veljavna pravila nošenja zaščitnih mask, razkuževanja rok in upoštevanja varnostne razdalje. S tem boste prispevali k zdravju vseh ter preprečili morebitno karanteno vzgojiteljev in otrok.

 

Obveščamo vas, da smo v ponedeljek, 26.10.2020 zaprli enote našega vrtca. Glede na vašo predhodno najavo in ob predložitvi potrdila delodajalca, s čemer dokazujete zaposlenost obeh staršev, organiziramo nujno vzgojno izobraževalno varstvo za vašega otroka. O nujnosti varstva pokličite na enoto vrtca, katero obiskuje vaš otrok ali na sedež zavoda.  Več

18.11. 18. novembra

Dan slovenske hrane – Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 20. 11. 2020, bomo v vrtcu obeležili DAN SLOVENSKE HRANE in sicer s projektom Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). 

Izvedba bo zaradi epidemije letos drugačna. Glede na nepredvidljive razmere se bo letošnji TSZ s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!«, žal izvedel drugače in v manjšem obsegu, kot v preteklih letih. Večjo pozornost bomo te dni namenili ozaveščanju in spodbujanju otrok o pomenu opraševanja čebel za prehransko varnost, o pomenu izbire slovenske hrane iz neposredne bližine, ter nenazadnje tudi o pomenu rednega zajtrkovanja.

Seveda, pa vas starše pozivamo, da doma skupaj z otrokom pripravite zajtrk, ki naj vključuje živila, značilna za TSZ. Ta so: kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Ob tem pa poskušajte biti starši skupaj z otroki ustvarjalni in aktivni tudi na kakršenkoli drug dan ter tudi pri drugih dnevnih obrokih. Več informacij glede samega pomena projekta, kot tudi njegove izvedbe doma najdete na TEJ POVEZAVI.

12.11. 12. novembra

OBVESTILO ZA STARŠE o novem načinu pridobivanja potrdil o prestajanju karantene na domu

Spoštovani starši. Z dne 12.11.2020 so v veljavo stopila nova navodila glede pridobivanja potrdil o karanteni za starše otrok, ki ostanejo doma zaradi karantene. Več informacij v spodnjem dokumentu.

06.10. 06. oktobra

Priporočila o ravnanju v povezavi z boleznijo covid-19 – posodobitev

06.10. 06. oktobra

Odlok o nošenju mask – 18.9.2020

Obvestilo za starše o uporabi mask znotraj vrtca

Vlada je z dne 18.9.2020 izdala Odlok o začasnih ukrepih za zmanjševanje tveganja in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih.

Spoštovani starši!

Prosimo vas, da v notranjosti vrtca uporabljate zaščitne maske in si razkužite roke pred vstopom in ob izstopu iz vrtca. S tem ščitite tako sebe, kot druge otroke in zaposlene vrtca.

22.07. 22. julija

Obvestilo za starše ob ponovnem prihodu otrok v vrtec po odsotnosti zaradi počitnic ali po bolezni oz. pred uvajanjem v vrtec

Obveščamo vas, da je potrebno ob prihodu otroka po odsotnosti zaradi počitnic ali bolezni ter pred uvajanjem v vrtec (nov vpis) prinesti podpisan obrazec IZJAVA STARŠEV PRED VSTOPOM OTROKA V VRTEC po odsotnosti zaradi počitnic ali bolezni oz. pred uvajanjem v vrtec, ki je pritrjen tudi na spletni strani vrtca, pod zavihkom Obrazci in dokumenti.

Starši spremljajte zdravstveno stanje otroka. V primeru, da zboli, čim prej obvestite vzgojiteljico in otroka ne pripeljite v vrtec.

(datum: 22.7.2020)

20.03. 20. marca

Nagovor staršem predsednice sveta staršev

V priponki je nagovor predsednice sveta staršev našega vrtca.

19.03. 19. marca

Nagovor staršem ravnateljice

V priponki je nagovor ravnateljice vrtca.

27.02. 27. februarja

Obvestilo staršem o preventivnih ukrepih

Spoštovani starši!

Seznanjamo vas s preventivnimi ukrepi in priporočili, ki smo jih za preprečevanje nalezljivih bolezni sprejeli v našem vrtcu.

Informacije javnega značaja

Trenutno ni objavljenih novic.
Vrtec 'Otona Župančiča' Slovenska Bistrica
Vrtec Slovenska Bistrica
,
Zidanškova 1 A
, 2310 Slovenska Bistrica

Pišite nam

Imate vprašanje, predlog ali potrebujete nasvet? Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali.