Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica Vrtec Slovenska Bistrica 02 / 80 51 420 vrtec.slo-bistrica@guest.arnes.si

Novice in obvestila

Obvestila za starše

14.05. 14. maja

Obvestilo o izpisu otrok, ki gredo v šolo in obračun odsotnosti

Obveščamo vas o postopku ob izpisu otrok in o obračunu odsotnosti. Več v pripetem dokumentu spodaj.

Obveščamo vas o postopku ob izpisu otrok in o obračunu odsotnosti. Več v pripetem dokumentu spodaj …  Več

09.04. 09. aprila

Obvestilo za starše

Spoštovani starši,

v ponedeljek, 12. 4. 2021, se ponovno za vse otroke odpirajo vrtci.

Omejitve in pravila ostajajo v celoti enaka, kot so veljala v tednu pred zaprtjem.

Še vedno upoštevamo medsebojno razdaljo vsaj 1,5 metra in higienske ukrepe (razkuževanje rok ob vstopu in izstopu iz vrtca, nošenje maske, higiena kašljanja in kihanja). Za zaščito tako osebja, kot otrok pred okužbo s SARS-CoV-2 je potrebno, da v vrtec prihajajo le zdrave osebe (otroci, starši oz. skrbniki, osebje…).

Veselimo se ponovnega srečanja z vami.

Spoštovani starši …  Več

30.03. 30. marca

Obvestilo o izvajanju nujnega varstva, od 1. 4. 2021

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da se v četrtek, 1. 4. 2021, zaradi prepovedi zbiranja ljudi začasno preneha izvajanje vzgojno izobraževalnega dela. Za otroke bo organizirano nujno varstvo.  Nujno varstvo starši opravičite s potrdilom delodajalca. Več informacij in potrdilo delodajalca se nahaja na povezavi, v poglavju Informacije za starše, v zavihku Obvestilo o izvajanju nujnega varstva.

Spoštovani starši …  Več

· · ·

Dan odprtih vrat

Spoštovani starši, dragi otroci,

zaradi izrednih razmer smo letos odprli vrata vrtca nekoliko drugače. S pomočjo kamere smo posneli utrinke našega življenja in delovanja.

Vabimo vas, da si ogledate video predstavitev vseh enot: POGLEJ VIDEO.

Posnetek posamezne enote sicer najdete v galerijah in na podstrani s predstavitvijo posamezne enote.

Spoštovani starši, dragi otroci …  Več

26.02. 26. februarja

Javni razpis za vpis otrok v vrtec za šolsko leto 2021/2022

Vrtec “Otona Župančiča” Slovenska Bistrica objavlja javni razpis za vpis predšolskih otrok v programe vrtca za šolsko leto 2021/2022. Več na povezavi, pod zavihkom “Vpis otrok v vrtec”.

Zaradi še veljavnih ukrepov v času epidemije, vas obveščamo, da dan odprtih vrat ne bo mogoč z obiskom enot. Več v priponki na povezavi, pod zavihkom “Vabilo na dan odprtih vrat vrtca”.

Vrtec “Otona Župančiča” Slovenska Bistrica objavlja javni razpis za vpis predšolskih otrok v programe vrtca za šolsko leto 2021/2022  Več

13.01. 13. januarja

Predlogi za pripravo obrokov hrane doma

Zbrali smo nekaj predlogov za jedi, ki jih lahko pripravimo doma. Več v priponki.

13.01. 13. januarja

Dejavnosti za igro otrok

Spoštovani starši. Strokovne delavke so pripravile nekaj dejavnosti, ki vam omogočajo sodelovanje z vašim otrokom. Več v priponkah.

Ponujamo vam tudi literaturo za otroke. Več v priponkah.

· · ·

Voščilo ob novem letu

Spoštovani starši.

Pred nami so božično – novoletni prazniki, za mnoge najlepši del leta. Čas, ki ga preživljamo, je ponudil priložnost, da premislimo, kaj je tisto, kar je resnično pomembno, kar nas navdihuje, nam bogati življenje in nam ne nazadnje daje možnost, da spet najdemo otroško iskrico v očeh. Prav v teh dneh lahko s prijazno  besedo,  nasmehom, pohvalo, iskrenim pogledom in dobrim dejanjem  delamo čudeže. Vstopamo v čas, ko v naših domovih, v vsem svojem sijaju zažari božično drevo, iz kuhinje zadiši po cimetu in slastnih piškotih. Naša srca se napolnijo z novimi pričakovanji. Malo je takšnih praznikov, ki nam sežejo prav do srca in jih zaznamuje notranji mir. Pazimo drug na drugega, ohranimo dobro voljo in zaupanje, negujmo dobre odnose z ljudmi, ki jih imamo radi in se potrudimo, da najdemo v majhnih, vsakdanjih stvareh čarobnost božičnega časa. Prazniki, ki so pred vrati, nas kar silijo v premišljevanje o dobrem, o družini, o sreči, o sočloveku. Naše pozitivne misli nam bodo  pomagala graditi lepši in prijaznejši svet.

V toplem objemu vaših otrok in družine si vzemite čas za čarobnost in nove priložnosti tudi vi.

Ponujamo vam recept s sestavinami, ki ga velja preizkusiti:

  • 2 zvrhani žlici pohvalnih besed,
  • 4 majhne žličke vztrajnosti,
  • ½ skodelice jasnih zahtev,
  • 1 velika zajemalka zaupanja vase.
  • Vse sestavine vztrajno mešajte in začinite z dobro voljo!

(Vir: Milivojević, Bilban, Kokelj, Kramberger, Steiner, Kožuh: Mala knjiga za velike starše)

Želimo, da v leto 2021 stopimo pogumno in polni optimizma.

Delavci vrtca »Otona Župančiča« Slovenska Bistrica

Pred nami so božično – novoletni prazniki, za mnoge najlepši del leta. Čas, ki ga preživljamo, je ponudil priložnost, da premislimo, kaj je tisto, kar je resnično pomembno, kar nas navdihuje, nam bogati življenje in nam ne nazadnje daje možnost, da spet najdemo otroško iskrico v očeh.  Več

08.12. 08. decembra

Spoštovani starši, dragi otroci!

Izredne razmere so tudi meni preprečile stik z vami. Letošnje leto vas ne morem obiskati, ker bi s tem spodbujal stike, kar pa se v tem času ne sme. Kljub vsemu bom za vas, dragi otroci, na vaših enotah pustil darila. Vzgojiteljice bodo kontaktirale starše. Sporočile bodo datum in čas, ko boste otroci z enim izmed staršev prišli po darilo na igrišče vrtca. Spoštovani starši, prosim vas, da upoštevate pravila, ki predpisujejo varnostno razdaljo in nošenje mask tudi na prostem.

Želim vam lepe praznike in veliko zdravja ter sreče v novem letu.

Vaš dedek Mraz

Vabimo vas, da si ogledate, kaj se v našem vrtcu, v enoti Pragersko zgodi, ko zvečer ugasnejo luči. Poglej video

Novoletno voščilo

Izredne razmere so tudi meni preprečile stik z vami. Letošnje leto vas ne morem obiskati, ker bi s tem spodbujal stike, kar pa se v tem času ne sme. Kljub vsemu bom za vas, dragi otroci, na vaših enotah pustil darila. Vzgojiteljice bodo kontaktirale starše. Sporočile bodo datum in čas, ko boste otroci z enim izmed staršev prišli po darilo na igrišče vrtca. Spoštovani starši, prosim vas, da upoštevate pravila, ki predpisujejo varnostno razdaljo in nošenje mask tudi na prostem …  Več

22.01. 22. januarja

Ponovno odprtje vrtca

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da smo v torek, 26. 1. 2021, odprli vrata našega vrtca za vse vpisane predšolske otroke. V slučaju, da vaš otrok od 1. 2. 2021  še ne bo prišel v vrtec, bomo zaračunali oskrbnino v višini cene programa določene z odločbo  Centra za socialno delo. Pri dnevni odsotnosti  otroka se odbijejo stroški neporabljenih živil v odstotku, ki je v skladu z odločbo.

V sredo, 3. 2. 2021, smo s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport prejeli okrožnico o plačilu vrtca. Več informacij na povezavi.

Ob vstopu v vrtec je vaša dolžnost, da dosledno upoštevate do sedaj veljavna pravila nošenja zaščitnih mask, razkuževanja rok in upoštevanja varnostne razdalje. S tem boste prispevali k zdravju vseh ter preprečili morebitno karanteno vzgojiteljev in otrok.

 

Obveščamo vas, da smo v ponedeljek, 26.10.2020 zaprli enote našega vrtca. Glede na vašo predhodno najavo in ob predložitvi potrdila delodajalca, s čemer dokazujete zaposlenost obeh staršev, organiziramo nujno vzgojno izobraževalno varstvo za vašega otroka. O nujnosti varstva pokličite na enoto vrtca, katero obiskuje vaš otrok ali na sedež zavoda.  Več

18.11. 18. novembra

Dan slovenske hrane – Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 20. 11. 2020, bomo v vrtcu obeležili DAN SLOVENSKE HRANE in sicer s projektom Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). 

Izvedba bo zaradi epidemije letos drugačna. Glede na nepredvidljive razmere se bo letošnji TSZ s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!«, žal izvedel drugače in v manjšem obsegu, kot v preteklih letih. Večjo pozornost bomo te dni namenili ozaveščanju in spodbujanju otrok o pomenu opraševanja čebel za prehransko varnost, o pomenu izbire slovenske hrane iz neposredne bližine, ter nenazadnje tudi o pomenu rednega zajtrkovanja.

Seveda, pa vas starše pozivamo, da doma skupaj z otrokom pripravite zajtrk, ki naj vključuje živila, značilna za TSZ. Ta so: kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Ob tem pa poskušajte biti starši skupaj z otroki ustvarjalni in aktivni tudi na kakršenkoli drug dan ter tudi pri drugih dnevnih obrokih. Več informacij glede samega pomena projekta, kot tudi njegove izvedbe doma najdete na TEJ POVEZAVI.

V petek, 20. 11. 2020, bomo v vrtcu obeležili DAN SLOVENSKE HRANE in sicer s projektom Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ).  …  Več

12.11. 12. novembra

OBVESTILO ZA STARŠE o novem načinu pridobivanja potrdil o prestajanju karantene na domu

Spoštovani starši. Z dne 12.11.2020 so v veljavo stopila nova navodila glede pridobivanja potrdil o karanteni za starše otrok, ki ostanejo doma zaradi karantene. Več informacij v spodnjem dokumentu.

Spoštovani starši. Z dne 12.11.2020 so v veljavo stopila nova navodila glede pridobivanja potrdil o karanteni za starše otrok, ki ostanejo doma zaradi karantene. Več informacij v spodnjem dokumentu …  Več

06.10. 06. oktobra

Priporočila o ravnanju v povezavi z boleznijo covid-19 – posodobitev

…  Več

06.10. 06. oktobra

Odlok o nošenju mask – 18.9.2020

Obvestilo za starše o uporabi mask znotraj vrtca

Vlada je z dne 18.9.2020 izdala Odlok o začasnih ukrepih za zmanjševanje tveganja in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih.

Spoštovani starši!

Prosimo vas, da v notranjosti vrtca uporabljate zaščitne maske in si razkužite roke pred vstopom in ob izstopu iz vrtca. S tem ščitite tako sebe, kot druge otroke in zaposlene vrtca.

Obvestilo za starše o uporabi mask znotraj vrtca …  Več

22.07. 22. julija

Obvestilo za starše ob ponovnem prihodu otrok v vrtec po odsotnosti zaradi počitnic ali po bolezni oz. pred uvajanjem v vrtec

Obveščamo vas, da je potrebno ob prihodu otroka po odsotnosti zaradi počitnic ali bolezni ter pred uvajanjem v vrtec (nov vpis) prinesti podpisan obrazec IZJAVA STARŠEV PRED VSTOPOM OTROKA V VRTEC po odsotnosti zaradi počitnic ali bolezni oz. pred uvajanjem v vrtec, ki je pritrjen tudi na spletni strani vrtca, pod zavihkom Obrazci in dokumenti.

Starši spremljajte zdravstveno stanje otroka. V primeru, da zboli, čim prej obvestite vzgojiteljico in otroka ne pripeljite v vrtec.

(datum: 22.7.2020)

Obveščamo vas, da je potrebno ob prihodu otroka po odsotnosti zaradi počitnic ali bolezni ter pred uvajanjem v vrtec (nov vpis) prinesti podpisan obrazec IZJAVA STARŠEV PRED VSTOPOM OTROKA V VRTEC po odsotnosti zaradi počitnic ali bolezni oz. pred uvajanjem v vrtec, ki je pritrjen tudi na spletni strani vrtca, pod zavihkom Obrazci in dokumenti. …  Več

20.03. 20. marca

Nagovor staršem predsednice sveta staršev

V priponki je nagovor predsednice sveta staršev našega vrtca.

V priponki je nagovor predsednice sveta staršev našega vrtca …  Več

19.03. 19. marca

Nagovor staršem ravnateljice

V priponki je nagovor ravnateljice vrtca.

V priponki je nagovor ravnateljice vrtca …  Več

27.02. 27. februarja

Obvestilo staršem o preventivnih ukrepih

Spoštovani starši!

Seznanjamo vas s preventivnimi ukrepi in priporočili, ki smo jih za preprečevanje nalezljivih bolezni sprejeli v našem vrtcu.

Spoštovani starši …  Več

Informacije javnega značaja

Trenutno ni objavljenih novic.
Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica
Vrtec Slovenska Bistrica
,
Zidanškova 1 A
, 2310 Slovenska Bistrica
02 / 80 51 420
,   02 / 80 51 430 (faks)

Pišite nam

Imate vprašanje, predlog ali potrebujete nasvet? Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali.